Belangrijk

WordPress 5.8 stopt ondersteuning Internet Explorer 11

WordPress 5.8 stopt ondersteuning Internet Explorer 11

Internet Explorer 11 is meer dan 7 jaar geleden uitgebracht en wordt momenteel gebruikt door minder dan 1% van alle gebruikers op internet, waarbij het gebruik snel afneemt. Een grote meerderheid van de populaire websites ondersteunt Internet Explorer 11 al niet meer (inclusief Microsoft Teams in 2020), en zelfs de Microsoft 365-apps en -services zullen later dit jaar de ondersteuning stopzetten.

WordPress 5.8 en Internet Explorer 11

Wanneer WordPress 5.8 in juli van dit jaar wordt uitgebracht, wordt internetbrowser Internet Explorer 11 niet meer langer ondersteund.

Als u momenteel Internet Explorer 11 gebruikt, raden wij u aan om over te schakelen naar een modernere internetbrowsers, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari of Microsoft Edge, Brave, Opera of ander soortgelijke moderne internetbrowser.

Internet Explorer 11-gebruikers hebben een waarschuwing gekregen dat Internet Explorer 11 in de afgelopen 17 maanden als ‘Verouderd’ wordt beschouwd in het WordPress-dashboard.

Als u al een van de modernere internetbrowsers hierboven gebruikt, wordt u alleen positief beïnvloed door deze wijziging, aangezien het schrappen van Internet Explorer 11-ondersteuning juist meer prestatievoordelen oplevert.

Als andere gebruikers van uw site echter nog steeds Internet Explorer 11 gebruiken, is het mogelijk dat zij hierdoor worden getroffen.

Wat betekent “ondersteuning laten vallen”?

Algemeen

Wanneer een ondersteuning voor een internetbrowser wordt verwijderd uit WordPress, worden nieuwe functies niet langer getest op die internetbrowsers en is het niet gegarandeerd dat ze optimaal functioneren.

Geautomatiseerde tools die delen van de WordPress Core-broncode genereren, worden ook bijgewerkt om niet-ondersteunde browsers uit te sluiten. Dit betekent dat elke functie die op deze gegenereerde bestanden vertrouwt, waarschijnlijk bugs bevat of niet meer werkt voor gebruikers van die browsers.

Gutenberg editor

De blokeditor zal het gebied van WordPress zijn dat het zwaarst wordt beïnvloed door deze wijziging, omdat bijna alle bestanden met betrekking tot de blokeditor worden gecompileerd met behulp van deze geautomatiseerde tools. Andere delen van het WordPress-dashboard gebruiken ook CSS dat met deze tools is gebouwd en hun uiterlijk zal mogelijk worden beïnvloed bij het gebruik van Internet Explorer 11.

Alle andere delen van de codebasis die Internet Explorer 11-specifiek zijn, moeten van geval tot geval worden geïdentificeerd, geëvalueerd en verwijderd, aangezien de rest handmatig wordt onderhouden.

Toekomst: WordPress 5.9 Release

Dit proces begint in de WordPress 5.9-release en zal waarschijnlijk geleidelijk plaatsvinden over verschillende grote releases van WordPress. Bovendien zullen eventuele bugs die worden gerapporteerd voor Internet Explorer 11 niet worden opgelost.