Drupal 7: End of Life datum verschoven naar 28 november 2022

Drupal 7: End of Life datum verschoven naar 28 november 2022

Drupal 7: End of Life datum verschoven naar 28 november 2022

Drupal 9De Drupal Association kondigt aan dat de ondersteuning voor Drupal 7 een jaar langer wordt doorgezet. Oorspronkelijk zou de Drupal 7 software vanaf november 2021 een end-of-lifestatus krijgen, maar dit is nu opgeschoven naar 28 november 2022.

De Drupal-ontwikkelaars maken dit bekend via een security advisory. Zij geven de impact van covid-19 als reden voor de verlengde levensduur van Drupal 7, dat in 2011 werd geïntroduceerd. Op die manier krijgen gebruikers van Drupal 7 tot en met 28 november 2022 beveiligingsupdates, en hebben daarmee een jaar langer de tijd om over te stappen op Drupal 9.

Drupal 8 EoL-datum

De End of Life-datum van Drupal 8 blijft 2 november 2021, omdat ondersteuning voor Symfony 3 op die datum stopt. Dat is een php-framework waar Drupal 8 gebruik van maakt. Volgens de Drupal Association is de upgrade van Drupal 8 naar Drupal 9 makkelijker dan de overstap van 7 naar 8, waardoor het bedrijf naar eigen zeggen niet dezelfde impact voor gebruikers verwacht.

Drupal Statistieken

Volgens de statistieken van Drupal maken op het moment van schrijven nog ruim 750.000 websites gebruik van Drupal 7. Dat is goed voor ruim 63 procent van alle Drupal-gebruikers. Alle verschillende versies van Drupal 8 zijn goed voor 30 procent van alle Drupal-installaties. Zo’n 8,8 procent van alle gebruikers gebruikt een versie van Drupal 9, de meest recente uitgave van de software.

Link naar recent nieuwsartikel (27 februari 2020): https://www.solutions4hosting.nl/news/herinnering-drupal7/

Wat is Drupal? 

Drupal is een opensourcecontentmanagementsysteem (CMS) en contentmanagementframework (CMF), ontwikkeld in de programmeertaal PHP en uitgebracht onder de GPL. Drupal wordt gebruikt om websites en weblogs te beheren.

Drupal draait op de besturingssystemen Windows, macOS, Linux en op elk ander platform dat de webserver Apache (versie 1.3+), IIS (versie IIS5+) of Nginx (versie 1.4.x+) en PHP (versie 4.7.5+) ondersteunt. Omdat Drupal een database nodig heeft om inhoud en instellingen op te slaan, is toegang tot een database zoals MySQL of PostgreSQL nodig. Een uitgebreide beschrijving van de systeemvereisten is beschikbaar op de Drupal website.

PHP vereisten

De huidige versie 8 van Drupal is 8.8.2. Deze versie heeft PHP 7.2 (of hoger) als vereiste. Voor de versies 8.0 t/m 8.3 is PHP 5.5.9 of hoger nodig.

Extra ondersteuning nodig? Wij kunnen u helpen!

Bij het afnemen van ons Website Onderhoud gaan wij uw website updaten en onderhouden. Alle gebruikte scripts en het CMS/CRM systeem en plug-ins/modules zullen dan de nieuwste versie geïnstalleerd krijgen zodat u minder gevoelig bent eventueel binnendringen van buitenaf en uw website niet misbruikt kan worden.
Bij kritieke beveiligingslekken zullen wij deze meteen naar de nieuwste versie bijwerken.

Voor vragen of wilt u meer informatie over deze dienst of om gebruik te maken van deze dienst, neemt u gerust contact met ons op via info@solutions4hosting.nl.
Kijkt u voor meer informatie op onze website: www.solutions4hosting.nl/website-diensten/website-onderhoud