Nieuws/Software-bèta: WordPress 5.6 Bèta 1 is nu beschikbaar!

Nieuws/Software-bèta: WordPress 5.6 Bèta 1 is nu beschikbaar!

Nieuws/Software-bèta: WordPress 5.6 Bèta 1 is nu beschikbaar!

WordPress Beta 1 - 5.6 / Oktober 2020De eerste beta van WordPress 5.6 is nu beschikbaar voor testers/ontwikkelaars om deze versie uit te proberen.

Deze software is nog in ontwikkeling; we raden u aan deze versie op een testsite (bijvoorbeeld op een subdomein) uit te voeren.

U kunt WordPress 5.6 op twee manieren uitproberen:
• Probeer de WordPress Beta Tester plugin (kies de “bleeding edge nightlies” optie).
• Of download the beta here (zip)

Verwachte Releasedatum

Het huidige doel voor de definitieve release is 8 december 2020. Dit is slechts over zeven weken, dus uw hulp is nodig om ervoor te zorgen dat deze release correct wordt getest.

Verbeteringen in Gutenberg-editor

WordPress 5.6 bevat zeven releases van Gutenberg-plug-in. Hier zijn een paar gemarkeerde verbeteringen:
• Verbeterde ondersteuning voor videopositionering in omslagblokken.
• Verbeteringen aan blokpatronen, inclusief vertaalbare strings.
• Het aantal tekens in het informatiepaneel, verbeterde toetsenbordnavigatie en andere aanpassingen om gebruikers te helpen hun weg beter te vinden.
• Verbeterde gebruikersinterface voor slepen en neerzetten, evenals block movers.

Om alle functies voor elke release in detail te zien, bekijk de release 8.6, 8.7, 8.8, 8.9, 9.0, 9.1 en 9.2 (9.2 link komt binnenkort online).

Verbeteringen in Core

Een nieuw standaardthema
Het standaardthema maakt zijn jaarlijkse terugkeer met Twenty Twenty-One. Dit thema heeft een gestroomlijnd en elegant ontwerp, dat bedoeld is om AAA-ready te zijn.

Automatische update-optie voor grote releases
De langverwachte opt-in voor grote releases van WordPress Core wordt in deze release verzonden. Met deze functionaliteit kunt u ervoor kiezen om grote releases van de WordPress-software-update op de achtergrond te hebben zonder extra gedoe voor uw gebruikers.

Meer ondersteuning voor PHP 8

De volgende grote versie van PHP, 8.0.0, staat gepland voor een paar dagen voorafgaand aan WordPress 5.6. Het WordPress-project heeft een lange geschiedenis om zo snel mogelijk compatibel te zijn met nieuwe versies van PHP, en met deze release is niet veel anders.

Omdat PHP 8 een belangrijke versie is, zijn wijzigingen die achterwaartse compatibiliteit of compatibiliteit voor verschillende API’s verbreken, toegestaan.
Bijdragers en ontwikkelaars hebben hard gewerkt om de bekende incompatibileit met PHP 8 in WordPress te verhelpen tijdens de 5.6 release-cyclus.

Thema´s en plug-ins compatibiliteit PHP 8
Hoewel alle detecteerbare problemen in WordPress kunnen worden opgelost, moet u voordat u gaat upgraden controleren of al uw plug-ins en thema’s ook compatibel zijn met PHP 8.

Blijf op de hoogte
Houd de Making WordPress Core-blog de komende weken in de gaten voor meer gedetailleerde informatie over waar u op moet letten.

Verbeterde toegankelijkheid

Bij elke release werkt WordPress hard om de toegankelijkheid te verbeteren. Versie 5.6 is geen uitzondering en wordt geleverd met een aantal toegankelijkheidsfixes en verbeteringen.
• Announce block selection changes manually on windows.
• Avoid focusing the block selection button on each render.
• Avoid rendering the clipboard textarea inside the button
• Fix dropdown menu focus loss when using arrow keys with Safari and Voiceover
• Fix dragging multiple blocks downwards, which resulted in blocks inserted in wrong position.
• Fix incorrect aria description in the Block List View.
• Add arrow navigation in Preview menu.
• Prevent links from being focusable inside the Disabled component.

Hoe u kunt helpen

Bent u software-tester/ontwikkelaar en wilt u WordPress Community een handje helpen met versie 5.6?
Houd de Make WordPress Core-blog de komende weken in de gaten voor 5.6-gerelateerde notities voor ontwikkelaars, waarin u deze en andere wijzigingen gedetailleerder opsomt.

Stand van zaken op dit moment

Tot nu toe hebben bijdragers/ontwikkelaars 188 tickets gerepareerd in WordPress 5.6, inclusief 82 nieuwe functies en verbeteringen, en er zijn nog meer bugfixes onderweg.

Test erop los met versie 5.6!

Testen op bugs is een belangrijk onderdeel van het polijsten van de release tijdens de bètafase en een geweldige manier om bij te dragen voor het WordPress Community.

Als u denkt dat u een bug hebt gevonden, plaats deze dan in het Alpha / Beta-gebied op de ondersteuningsforums. WordPress Team horen graag van u! Als u het prettig vindt om een reproduceerbaar bugrapport te schrijven, dien er een in op WordPress Trac. Dat is ook waar u een lijst met bekende bugs kunt vinden.

Bron: https://wordpress.org/news/2020/10/wordpress-5-6-beta-1/WordPress Beta 1 – 5.6 / Oktober 2020