Software-update: WordPress 5.1.1 – Security & Maintenance Release

Software-update: WordPress 5.1.1 – Security & Maintenance Release

Software-update: WordPress 5.1.1 – Security & Maintenance Release

WordPressVersie 5.1.1 van WordPress is uitgebracht. Deze beveiligings- en onderhoud-release introduceert 10 fixes en verbeteringen, inclusief wijzigingen die zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het voorbereiden van gebruikers op de minimale PHP-versiebump in 5.2.
WordPress 5.1.1 bevat ook een paar beveiligingsoplossingen die bepalen hoe opmerkingen worden gefilterd en vervolgens in de database worden opgeslagen. Met een kwaadwillig vervaardigde opmerking was een WordPress-bericht kwetsbaar voor cross-site scripting.
Eerdere WordPress versies
WordPress 5.1 en eerdere versies worden beïnvloed door deze bugs, die zijn opgelost in versie 5.1.1. Bijgewerkte versies van WordPress 5.0 en eerdere versies zijn ook beschikbaar voor gebruikers die nog niet zijn bijgewerkt naar versie 5.1.
Andere hoogtepunten van deze release zijn onder andere:
  • Hosts kunnen nu een knop aanbieden voor hun gebruikers om PHP bij te werken. (Onze versie van PHP is 7)
  • De aanbevolen PHP-versie die wordt gebruikt door de ‘Update PHP’-melding kan nu worden gefilterd.
  • Verschillende kleine bugfixes.

U kunt bladeren door de volledige lijst met wijzigingen op Trac.

WordPress 5.1.1 is een onderhoudsvrijgave met een korte cyclus. Verwacht wordt dat versie 5.1.2 een vergelijkbare cadans van twee weken zal hebben.

U kunt WordPress 5.1.1 downloaden of Dashboard → Updates bezoeken en op Nu bijwerken klikken. Sites die automatische achtergrondupdates ondersteunen, zijn al automatisch geüpdatet.