Zeer ernstig beveiligingslek leidt tot sluiting van plugin met meer dan 100.000 installaties

Zeer ernstig beveiligingslek leidt tot sluiting van plugin met meer dan 100.000 installaties

Zeer ernstig beveiligingslek leidt tot sluiting van plugin met meer dan 100.000 installaties

Op 1 april 2020 ontdekte  door het Wordfence Threat Intelligence-team een opgeslagen Cross Site Scripting (XSS) -kwetsbaarheid in Contact Form 7 Datepicker, een WordPress-plugin die op meer dan 100.000 sites is geïnstalleerd. Omdat de github-pagina van de ontwikkelaar van de plug-in aangaf dat de plug-in niet langer werd onderhouden, hebben we contact opgenomen met het team van WordPress-plugins met onze onthulling en zij hebben de plug-in onmiddellijk verwijderd uit de repository ter beoordeling.

Wordfence Threat Intelligence-team hebben ook contact opgenomen met de ontwikkelaar van de plug-in en kregen een reactie dat ze niet van plan waren deze te onderhouden en tevreden waren met het verwijderen van de plug-in uit de repository.

Aanbevolen: Desalniettemin raadt Wordfence en wij van Solutions4Hosting ten zeerste aan deze plug-in te deactiveren en te verwijderen.

Wordfence Security blog

Lees voor gedetailleerde informatie op https://www.wordfence.com/blog/2020/04/high-severity-vulnerability-leads-to-closure-of-plugin-with-over-100000-installations/

Extra ondersteuning nodig? Wij kunnen u helpen!

Bij het afnemen van ons Website Onderhoud gaan wij uw website updaten en onderhouden. Alle gebruikte scripts en het CMS/CRM systeem en plug-ins/modules zullen dan de nieuwste versie geïnstalleerd krijgen zodat u minder gevoelig bent eventueel binnendringen van buitenaf en uw website niet misbruikt kan worden.
Bij kritieke beveiligingslekken zullen wij deze meteen naar de nieuwste versie bijwerken.
Voor vragen of wilt u meer informatie over deze dienst of om gebruik te maken van deze dienst, neemt u gerust contact met ons op via  info@solutions4hosting.nl

Kijkt u voor meer informatie op onze website: www.solutions4hosting.nl/website-diensten/website-onderhoud/