Software-update: WordPress 5.7 – Major Release

Software-update: WordPress 5.7 – Major Release

Software-update: WordPress 5.7 – Major Release

Versie 5.7 van WordPress is uitgekomen. Maak kennis met “Esperanza”, de eerste WordPress-release van 2021. “Esperanza” is genoemd ter ere van Esperanza Spalding, een modern muzikaal wonderkind. Haar pad als muzikant is gevarieerd en inspirerend – leer meer over haar en luister naar haar muziek!

Met deze nieuwe versie brengt WordPress u frisse en mooiere kleuren. De blokeditor helpt u op een paar plaatsen te werken waar u voorheen niet kon werken zonder in de code te komen of een professional in te huren. De bedieningselementen die u het meest gebruikt, zijn precies daar waar u ze nodig heeft. Wijzigingen in de lay-out die eenvoudig moeten zijn, zijn zelfs nog eenvoudiger te maken.

Pro-tip: Voordat u upgrade naar versie 5.7, adviseren wij u eerst om een handmatig back-up te maken van uw database én website.

Wat zijn de veranderingen in 5.7?

Nieuwe editor: Nog gemakkelijker te gebruiken

Aanpassing van lettergrootte op meer plaatsen: nu zijn de besturingselementen voor lettergrootte precies daar waar u ze nodig hebt in de lijst- en codeblokken. U hoeft niet meer naar een ander scherm te trekken om die ene wijziging aan te brengen!

Herbruikbare blokken: verschillende verbeteringen maken herbruikbare blokken stabieler en gemakkelijker te gebruiken. En nu slaan ze automatisch op met het bericht wanneer u op de knop Bijwerken klikt.

Inserter slepen en neerzetten: sleep blokken en blokpatronen van de inserter rechtstreeks naar uw bericht.

U kunt meer doen zonder aangepaste code te schrijven

Uitlijning op volledige hoogte: hebt u ooit een blok willen maken, zoals het Cover-blok, om het hele venster te vullen? Nu kunt u dit zelf doen.

Knoppenblok: u kunt nu kiezen voor een verticale of horizontale lay-out. En u kunt de breedte van een knop instellen op een vooraf ingesteld percentage.

Blok sociale pictogrammen: u kunt nu de grootte van de pictogrammen wijzigen.

Een eenvoudiger standaardkleurenpalet

In dit nieuwe gestroomlijnde kleurenpalet worden alle kleuren die vroeger in de WordPress-broncode zaten samengevouwen tot zeven kernkleuren en een reeks van 56 tinten die voldoen aan de door WCAG 2.0 AA aanbevolen contrastverhouding tegen wit of zwart.

Zoek het nieuwe palet in het standaardkleurenschema van WordPress Dashboard en gebruik het bij het bouwen van thema’s, plug-ins of andere componenten. Voor alle details, bekijk de ontwikkelnota van het kleurenpalet.

Van HTTP naar HTTPS in één klik

Vanaf nu is het omzetten van een site van HTTP naar HTTPS een beweging met één klik. WordPress zal de database-URL’s automatisch bijwerken wanneer u de overstap maakt. Nooit meer jagen en gissen!

Robot API´s

Met de nieuwe Robots API kun je de filterrichtlijnen opnemen in de robots-metatag, en de API bevat standaard de max-image-preview: large-richtlijn. Dat betekent dat zoekmachines grotere afbeeldingsvoorbeelden kunnen weergeven, wat uw verkeer kan stimuleren (tenzij de site is gemarkeerd als niet-openbaar).

Lazy-load uw iFrames

Het is nu eenvoudig om iframes lui te laten laden. Standaard voegt WordPress een loading = “lazy” -attribuut toe aan iframe-tags wanneer zowel breedte als hoogte zijn opgegeven.

Voortdurende opschoning  jQuery 3.5.1

jQuery heeft jarenlang geholpen om dingen op het scherm te laten bewegen op manieren die de basistools niet konden, maar dat blijft veranderen, en dat geldt ook voor jQuery.

In 5.7 wordt jQuery meer gefocust en minder opdringerig, met minder berichten in de console.

Leer meer

Bekijk de nieuwste versie van de WordPress Field Guide. Het markeert opmerkingen van ontwikkelaars voor elke wijziging waarvan u op de hoogte wilt zijn: WordPress 5.7 Field guide.

Extra ondersteuning nodig? Wij kunnen u helpen.

Bij het afnemen van ons Website Onderhoud gaan wij uw website updaten en onderhouden. Alle gebruikte scripts en het CMS/CRM systeem en plug-ins/modules zullen dan de nieuwste versie geïnstalleerd krijgen zodat u minder gevoelig bent eventueel binnendringen van buitenaf en uw website niet misbruikt kan worden.
Bij kritieke beveiligingslekken zullen wij deze meteen naar de nieuwste versie bijwerken.

Voor vragen of wilt u meer informatie over deze dienst of om gebruik te maken van deze dienst, neemt u gerust contact met ons op via info@solutions4hosting.nl

Kijkt voor u meer informatie over deze dienst op onze website: www.solutions4hosting.nl/onderhoud/