Software-update: WordPress 5.5.3 – Onderhoudsupdate

Software-update: WordPress 5.5.3 – Onderhoudsupdate

Software-update: WordPress 5.5.3 – Onderhoudsupdate

Versie 5.5.3 van WordPress is uitgekomen, vrijdag op zaterdag 31 oktober 2020 lokale tijd. Dit is een (kritieke) onderhoudsupdate. Op vrijdag kwam versie 5.5.2 van WordPress uit als een beveiligings- en onderhoudsupdate.

Probleem met nieuwe WordPress-site installatie

Deze onderhoudsrelease lost een probleem op dat is geïntroduceerd in WordPress 5.5.2 waardoor het onmogelijk is om WordPress te installeren op een gloednieuwe website waarvoor geen databaseverbinding is geconfigureerd.

Deze release heeft geen invloed op WordPress-sites waar al een databaseverbinding is geconfigureerd, bijvoorbeeld via installatieprogramma’s met één klik of een bestaand wp-config.php-bestand.

Alpha Release probleem (5.5.3)

Eerder afgelopen weekend – tussen ongeveer 15.30 uur en 16.00 uur UTC – heeft het automatische updatesysteem voor WordPress sommige sites bijgewerkt van versie 5.5.2 naar versie 5.5.3-alpha. Deze automatische update was het gevolg van een fout in de Updates API veroorzaakt door de voorbereidingen voor de 5.5.3 release (zie hier meer).

De 5.5.3-alpha-versie was op dit moment functioneel identiek aan 5.5.2 aangezien er geen ontwikkelingswerk was gestart op 5.5.3; De volgende wijzigingen kunnen echter op uw WordPress-site zijn aangebracht:

  • De standaard “Twintig” -thema’s die zijn geïnstalleerd als onderdeel van het pre-releasepakket.
  • De plug-in “Akismet” geïnstalleerd als onderdeel van het pre-releasepakket.

Deze thema’s en plug-ins zijn niet geactiveerd en blijven daarom niet-functioneel, tenzij u ze eerder hebt geïnstalleerd. Het is veilig om deze functies te verwijderen als u ze liever niet gebruikt.

Updaten

Als u 5.5.2 niet gebruikt of automatische updates voor kleine releases hebt uitgeschakeld, update dan handmatig naar versie 5.5.3 door WordPress 5.5.3 te downloaden of Dashboard → Updates te bezoeken en op “Nu bijwerken” te klikken.

Voor meer technische details van het probleem, kijkt u op WordPress Core Development Log (WPCDL).

Bron: https://wordpress.org/news/2020/10/wordpress-5-5-3-maintenance-release/

Extra ondersteuning nodig met onderhouden? Wij kunnen u helpen.

Bij het afnemen van ons Website Onderhoud gaan wij uw website updaten en onderhouden. Alle gebruikte scripts en het CMS/CRM systeem en plug-ins/modules zullen dan de nieuwste versie geïnstalleerd krijgen zodat u minder gevoelig bent eventueel binnendringen van buitenaf en uw website niet misbruikt kan worden.
Bij kritieke beveiligingslekken zullen wij deze meteen naar de nieuwste versie bijwerken.

Voor vragen of wilt u meer informatie over deze dienst of om gebruik te maken van deze dienst, neemt u gerust contact met ons op via info@solutions4hosting.nl

Kijkt voor u meer informatie over deze dienst op onze website: www.solutions4hosting.nl/website-diensten/website-onderhoud/

WordPress 5.x / Dashboard