Gutenberg: het nieuwe werken met WordPress

Gutenberg: het nieuwe werken met WordPress

Er is een nieuwe manier van werken en publiceren in WordPress: het Gutenberg editor.

Maak u klaar om uw woorden, afbeeldingen en lay-out er net zo goed uit te laten zien op het scherm als in uw verbeelding, zonder gebruik van enige code.

U heeft misschien gehoord van dit project – het heet Gutenberg, vernoemend naar een andere uitvinding die een revolutie teweegbracht in de uitgeverij – maar u vraagt u af wat het voor u betekent. Wie ervaart het grootste verschil en wat verandert er voor uw dagelijkse workflows? De Gutenberg-editor gebruikt blokken om alle soorten inhoud te maken, vervangt een vijftal inconsistente manieren om WordPress aan te passen, brengt het in lijn met moderne coderingsstandaarden en open webinitiatieven. Deze inhoudsblokken transformeren de interactie tussen gebruikers, ontwikkelaars en hosts met WordPress, zodat het bouwen van rijke webinhoud eenvoudiger en intuïtiever wordt, en democratiseren het publiceren – en werken – met WordPress voor iedereen, ongeacht technische vaardigheden.

Het is geweldig dat zoveel mensen denken dat WordPress de beste manier is om hun ideeën op het web te krijgen, en het is gemakkelijk om de kracht van WordPress te ontgrendelen als u weet hoe uw code moet schrijven – maar dat kan niet iedereen. En nu hoeft dat niet meer.

Lees hier de mogelijkheden en wat Gutenberg nog meer te bieden heeft voor u als site-eigenaar voor uw WordPress website!